I.V.M. het Coronavirus zijn de workshops momenteel opgeschort tot nader order

WORKSHOPS

Echt Eten: ingrediënten en technieken

Met een goede basis van kooktechnieken en kennis van ingrediënten kan je met lokale producten heel goed smaakvolle gerechten maken.

 

Buonissimo organiseert workshops, cursussen en korte educatieve programma’s voor volwassenen en kinderen over gezond en lekker eten.

 

Cursussen
Bestaan uit een serie kooklessen - een keer per week ‘s avonds - voor iedereen die de basis wil leren of om zijn/haar praktische kennis te vergroten. Ingrediënten & Technieken niveau 1, 2 en 3.

 

Workshops
Vinden plaats op een zaterdag of zondag, duren meestal vier à vijf uur en gaan over een specifiek onderwerp.

 

Buonissimo biedt zich ook graag aan om speciale evenementen te faciliteren waar chef-koks of deskundigen op het gebied van voedsel en voeding een seminar geven.

 

Het proeven en beoordelen van de kwaliteit van het eten geproduceerd tijdens de workshops / cursussen is onderdeel van het leerproces.

 

EEN AANTAL VOORBEELDEN:

  • Pasta Fresca: van tagliatelle tot tortellini.
  • Taarten bakken voor beginners
  • En nu, pizza maken!
  • Cookie-Monster: samen koekjes maken! (voor ouders & kinderen)
  • Het begon allemaal met Brood: zuurdesem voor beginners
  • Gezond eten begint in de voorraadkast
  • Mindful eten
  • Vergeten groenten - oude gewassen zijn terug op tafel
  • Voor expats - leer de Nederlandse ingrediënten kennen
  • Voor expats - hartige hapjes uit de Nederlandse keuken
  • Studentenhuis: gezonde eiwitten voor je hersenen met een beperkt budget
  • Conserveren: van zongedroogde tomaten tot chutney