OVER 'BUONISSIMO: DUURZAAM MET SMAAK'

‘Eet met mate en variatie wat lokaal groeit en in het seizoen is’.

 

Buonissimo’s missie is om eten te promoten waarbij smaak, duurzaamheid en gezondheid heel goed samen gaan.

 

Onze Catering heeft een smaakvolle menukaart met uitgebalanceerde gerechten en houdt rekening met speciale dieetwensen (gluten of lactose-intolerantie, vegetarisch of veganistisch dieet, etc). Onze gerechten worden zoveel mogelijk bereid met lokaal geproduceerde ingrediënten die in het seizoen zijn en van biologische oorsprong.

 

Onze Workshops staan in het teken van duurzaamheid. Wij bieden uitgebreide cursussen of workshops voor verschillende niveaus en gezelschappen. Zoals spelenderwijs koken met kinderen, met collega’s voor teambuilding of voor expats die meer willen weten over specifiek Nederlandse ingrediënten en over de Nederlandse kooktradities. 

 

Laat jezelf verrassen en kom proeven hoe lekker het is om te eten uit het seizoen en wat ook nog duurzaam geteeld is!

OVER MIJ

Mijn naam is Patrizia Cuonzo en ik heb een grote liefde voor voedsel. Ik kom oorspronkelijk uit Italië en woon sinds 1999 in Nederland.

Ik kom uit een typisch Italiaanse familie. Eten was wat de familie iedere dag weer samenbracht. In de keuken had mijn moeder de leiding met haar traditionele gerechten uit Umbrië. Mijn vader kwam uit Apulië en nam daar vandaan de scherpe en sterkere smaken van het zuiden mee. Van jongs af aan ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig geweest naar alle verschillende smaken van voedsel en de bereiding er van.

 

Jarenlang heb ik als communicatie specialist voor een milieu organisatie gewerkt. Mede door mijn passie voor eten heb ik geleerd wat voedselproductie en de voedingsindustrie voor invloed hebben op onze planeet. Hoe meer ik kwam te weten over de huidige gang van zaken, hoe meer ik ontdekte wat de serieuze gevolgen voor onze gezondheid waren: wat niet goed is voor ons, is meestal ook niet goed voor onze planeet.

Sinds die tijd combineer ik mijn passie voor goed eten met duurzaamheid voor de omgeving.

 

Door de jaren heen heb ik veel geleerd dankzij de Cordon Bleu Kook School in Rome en de meester bakkers van de TuChef Patisserie School.