MEI MENU 

We hebben definitief de winter achter ons gelaten! De temperatuur stijgt, de dagen worden langer, de sapgroen scheuten zijn in iedere boom, en op de velden en in de tuinen klinkt het als een concert van zoemend en zingend nieuw leven. 

 

De lente is ook op de voedingsmarkt aangekomen: radijs, raapstelen, komkommers, romeinse en Lollo sla, spinazie, witlof, lamsoren, prei, enkele tomaten en paprika's variëteiten, en afhankelijk van waar je bent, vindt je misschien ook al nieuwe aardappelen, asperges, en de eerste rabarber en aardbeien! 

 

Als je op zoek bent naar een duurzaam, gezond en lekker lentemenu om verjaardagen en speciale evenementen te vieren, stelt Buonissimo je deze maand lekkernijen voor op basis van lokaal geproduceerde ingrediënten verrijkt met typisch mediterrane accenten.

 

Groene & witte asperge spies (met spek of gegrilde tofu)

Rozemarijn & citroen zuurdesem Focaccia met paprika’s & ansjovis dip

Verse tuinerwten & munt shots met parmezaanse koekjes

Petit-four pasta timballo met lente groenten in en romige saus

Frittata vierkantjes met groente en kruiden van het seizoen

Gebakken balletjes van kikkererwten met gekarameliseerde uien dip

Witlof scoops gevuld met rode kool warme salade (met krokant spek of met ricotta)

 

Petit-four rabarber taart: spelt gebakjes met banketbakkers creme en gebakken rabarber stukjes.

 

Torta Mimosa: luchtig biscuitdeeg met creme-legere, verse aardbeien, chocolade chips, rondom bedekt met stukjes biscuitdeeg waardoor de taart op een mimosa bloem lijkt.

 

Vegan:  Rijst & aardbeien vla taart