Kerst komt eraan! En voor Italianen is Kerst niet echt Kerst zonder Panettone!

 

De Panettone van Buonissimo is een ambachtelijk product die met biologische ingrediënten en volgens het traditionele recept is gemaakt.

Dat betekent het gebruik van zuurdesem en van een dubbel rijsproces, wat resulteert in een lichte textuur verrijkt met de vanille en sinaasappel geuren en de smaak van de zorgvuldig gekozen biologische ingrediënten.

In dezelfde licht van de Advent speelt de kunst van het wachten een grote rol bij het maken van deze traditionele cake. En het is absoluut de moeite waard!

 

Neem contact op om uw Panettone vooraf te bestellen! Beschikbaar vanaf 1 december!

 

Prijzen:

500 gr € 20

750 gr € 26

1 kg € 30

 

Maar de Italiaanse kerstviering is zo diep verbonden met de voedseltraditie dat het moeilijk zou zijn om over deze tijd van het jaar te praten zonder een of andere voedselvoorbereiding te noemen.

 

Elke regio heeft een ander Kerstavond Menu en zelfs een meer bijzonder Kerst lunch Menu. Maar wat deze feestdagen speciaal maakt is het dessert: panettone, pandoro, torrone, panforte, panpepato, ricciarelli, maar ook mustaccioli, struffoli, rococó, pasta di mandorle  Siciliana (amandelspijs uit SIcilie) cartellate, maccheroni dolci ... en eindeloze lijst van heerlijke traktaties!

 

Het was niet altijd zo, waarschijnlijk in de oude tijden was er slechts één soort speciaal zoet zuurdesem  brood, rijker gemaakt aan geur en zoetheid door het gebruikt van gedroogde vruchten en honing. Dat zou min of meer de voorouder zijn van alle soorten Panettone, Kerststol, Weinnachtstollen, Christmas pudding en dergelijke.

 

Volgens de geschiedenisboeken begon de traditie van een "kerstbrood" in Italië rond de zestiende eeuw in de regio Lombardije.

De legende vertelt dat de bakker die aan het hof van de koning van Lombardije, Ludovico il Moro werkte, de kersttaart verbrandde.  In paniek volgde hij het advies van een van de keukenjongens - Toni - die een soort brood met eieren, boter, gekonfijte sinaasappelschil en rozijn voorstelde. Dat zou moeten zijn hoe we bij de "Pan de Toni" kwamen. 

 

Zoals in veel bakkerij legendes zijn de beste creaties ontstaan ​​uit een fout, die later het beste blijken te zijn wat ooit is gebeurd!